Tollstasjonen snart ferdig
bildet viser bygg under oppføring

Tollstasjonen snart ferdig

Oppføringen av den nye tollstasjonen på Flisa nærmer seg slutten. Etter planen skal bygget stå klart 1. juli. Prosjektleder Jørgen Helland og anleggsleder Halfdan Negård hos entrepenør Kompass Bygg AS forteller at alt så langt har gått knirkefritt og helt etter planen. Koronakrisen til tross.

– Vi har bare brukt seriøse entrepenører til alt fra grunnarbeid til rør, elektrisitet og ventilasjon. Når en samarbeider med flinke folk som en kjenner fra før, så unngår man gjerne de store overraskelsene, sier Helland og Negård.

Avansert tollstasjon

Arbeidet med den nye tollstasjonen på Sundmoen ble startet opp i begynnelsen av desember i fjor. Dette er det tredje byggetrinnet i det nye beredskapssenteret til Åsnes kommune, og vil i tillegg til tollvesenet også romme både politi, brann og tekniske etater.  

Tollstasjonen, som nå er under oppføring blir på rundt 500 kvadratmeter. I tillegg til beredskapshall, kontorlokaler, publikumsekspedisjon, møtelokaler og flere sosiale rom, vil bygget også inneholde avansert røntgenutstyr og alle andre moderne fasiliteter som tollvesenet trenger for å kunne jobbe effektivt.

Nesten helskinnet fra koronakrisen

Mens koronakrisen har herjet i store deler av distriktet, og brakt næringslivet mer eller mindre i knestående, har Kompass Bygg og den nye tollstasjonen sluppet så å si helskinnet fra pandemien.

–  Det var en av snekkerne som følte seg litt dårlig, så da sendte vi hjem både han og lærlingen hans. Han var noen dager i hjemmekarantene til han følte seg bra. Det er det eneste vi har blitt direkte berørt av krisen så langt, sier prosjektleder Helland, og forteller at det i snitt har vært 10 mann på byggeplassen gjennom hele prosjektet.

Helt etter planen

Akkurat nå holder laget på med bekledning både utvendig og inne i bygget. Så venter en del arbeid med rør, elektriske installasjoner, ventilasjjon og andre tekniske arbeider før bygget skal stå ferdig i begynnelsen av juli. Det eneste lille usikkerhetsmomentet er en komponent til ventilasjonsanlegget. Det kommer nemlig fra Italia.

. Så langt har alt fungert helt etter planen. Vi har et fint samarbeid med Åsnes kommune, som er byggherre på prosjektet, og vi har klart å etablere gode rutiner med ansvar og tillit i disse koronatidene. Vi er også veldig fornøyd med samarbeidspartnerne våre. Berglund, som har levert yttervegger har vært veldig bra. Det samme har stålleverandøren Armec.

Del dette innlegget

Har du spørsmål ?
Ta kontakt med oss om du går med byggeplaner.
Vi hjelper deg gjennom hele prosessen, fra byggesøknad til ferdig bygg.