Fint å være lærling hos Kompass Bygg AS
bildet viser tre unge menn

Fint å være lærling hos Kompass Bygg AS

Det er fint å være lærling hos Kompass Bygg AS. Det er de enige om, både Jørgen Brækkan Valby, Martin Granheim og Peder Frisendal Tronstad. Granheim er snart ferdig med sin lærlingperiode, mens det er litt lenger frem til fagprøven for de to andre.

– Miljøet er flott. Sjefene er greie og positive, og alle er hjelpsomme og gode mot hverandre. Det gjør arbeidsdagen mye lettere, mener Martin Granheim, som bare er noen dager og en fagprøve unna tittelen som tømrer.

Spennende og lærerike utfordringer

Sammen med Jørgen Brækkan Valby har Granheim arbeidet med en stor firemannsbolig på Kjellmyra siden 21. april. Begge de to lærlingene forteller om varierte arbeidsoppgaver, og spennende og lærerike utfordringer.

– Vi har fått være med på alt etter at betongarbeidene var ferdig. Alt fra å sette opp elementer til tak, utvendig kledning og gulv til dører og vinduer. Det som er artig er å få se fremgangen, å se bygget ta form og tingene kommer på plass.

Trives med både faget og folkene

Mens Martin Granheim snart er ferdig med sin lærlingperiode, er det adskillig lenger frem for Jørgen Brækkan Valby. Han begynte hos Kompass Bygg AS i begynnelsen av august i fjor etter å ha fullført videregående skole med idrett på Flisa.

– Siden jeg hadde et litt annet løp fra før, skulle jeg egentlig gått fem år i lære. Men jeg fikk nedskrevet det med halvannet år siden jeg hadde allmenfag på videregående, så nå har jeg snart bare to og et halvt år igjen, sier Valby.

– Egentlig har det ikke så mye å si, for jeg trives så godt både med faget og folkene her på Kompass Bygg AS.

Lærer noe hele tiden

Peder Frisendal Tronstad har nå et halvt år bak seg som lærling hos Kompass Bygg, og har arbeidet på den nye tollstasjonen siden januar.

– Den første måneden var litt tøff. Det er jo litt av en omstilling fra den hverdagen vi hadde på skolen. Men det er mange trivelige folk her. Det er ikke en dag uten et smil. Det viktigste er at en føler at en lærer noe hele tiden, så jeg vil absolutt anbefale andre som har lyst til å jobbe med faget å søke om en lærlingplass her hos Kompass Bygg AS.

Del dette innlegget

Har du spørsmål ?
Ta kontakt med oss om du går med byggeplaner.
Vi hjelper deg gjennom hele prosessen, fra byggesøknad til ferdig bygg.