Den nye daglige lederen i Kompass Bygg AS
Bildet viser to menn som tar hverandre i hånda

Den nye daglige lederen i Kompass Bygg AS

-Kjempespennende! Det er mye å ta tak i, men ikke noe som ikke skal bli sabla bra til slutt. Det er krevende tider i AS Norge, og i byggebransjen er det i overkant nervepirrende i disse dager. Men lokalt her i distriktet skjer det mye, og jeg er sikker på at det blir bra til slutt. Den som kommer gjennom en krise, kommer som regel styrket ut av den.

 

Det sier den nye daglige lederen til Kompass Bygg AS, Joakim Rasmussen, som overtok lederansvaret etter Erik Holtet 1. mai i år.

-Erik er fortsatt eier og styreleder i Kompass Bygg AS, og vil selvsagt fremdeles ha en aktiv rolle i utviklingen av selskapet, men ellers er det meningen at han nå først og fremst skal ha fokus på eiendomsutvikling og salg.

Rett mann på rett plass

Den nye lederen for Kompass Bygg AS har vært i byggebransjen i hele sitt yrkesaktive liv, og den avtroppende sjefen er sikker på at etterfølgeren er rett mann på rett tid og sted.

-Dette blir veldig bra for oss. Vi har kommet til et punkt der omsetning, økonomi, antall ansatte osv gjør at vi må profesjonalisere oss på et helt annet nivå enn det vi har vært på, og for å løse den oppgaven er Joakim uten tvil rett mann. Han har lang fartstid i bransjen fra bla Block Watne, Boligpartner og Våler Bygg, og kjenner både entreprenør og ferdighus markedene veldig godt. Samtidig har han opparbeidet seg et stort nettverk som blir gull verdt for oss, sier Erik Holtet.

Enkle og rendefinerte roller

Joakim Rasmussen har planene klare, og etter noen uker i sjefsstolen er arbeidet med å omorganisere Kompass Bygg AS allerede godt i gang.

-Først og fremst skal vi bygge en kjemperobust og strømlinjeformet administrasjon. Vi skal renspikke rollene til hver enkelt, slik at alle får anledning til å fokusere på det ansvarsområdet de egentlig har. Ingenting skal falle mellom stolene, og oppgavene skal være så klart definert, at alle i administrasjonen skal ha solid eierskap til hvert sitt fagområde. Jeg er veldig tilhenger av enkle og rendefinerte roller. Vi er allerede godt i gang med dette arbeidet, men sommerferien kommer brått på. Det gjør den jo alltid. Men tidlig på høstparten skal alt dette være på plass, sier Rasmussen.

Vil ha flere tømrerlag

Han har ingen ambisjoner om å bli størst i bransjen i Solør med det første.

-Det er ikke nå vi skal bli størst. Men vi har absolutt ambisjoner om videre vekst. Utover høsten kommer vi til å søke etter flere tømrere, og vi skal også hente inn en eller to lærlinger. Byggeriet fungerer stort sett ganske bra slik det er, men det er likevel behov for en lett omorganisering og rendyrking. Målet er å få på plass en del stabile tomanns tømrerlag som kan fungere sammen over tid, sier den nye Kompass Bygg-sjefen, som er bosatt med kone og tre barn på Elverum.

-Jeg har bodd her i 12 år nå, og trives veldig godt på østlandet. Men jeg er født og oppvokst i Tønsberg, og jeg må innrømme at jeg savner saltvann av og til. Det er liksom ikke det samme å fiske etter krabber i Mjøsa.

Bildet viser to menn som tar hverandre i hånda
Joakim Rasmussen og Erik Holtet ser lyst på fremtiden for Kompass Bygg.

Del dette innlegget

Har du spørsmål ?
Ta kontakt med oss om du går med byggeplaner.
Vi hjelper deg gjennom hele prosessen, fra byggesøknad til ferdig bygg.